Dejun Farinata

Salu!

În Italia îi zice farinata, pe Coasta de Azur socca, iar în Argentina faina. Eu mă încăpățânez să mă gândesc doar la Italia, când bucătarii ei de vârsta a doua, cu sorțuri albe, vin în stradă și te ademenesc cu specialitatea zilei. Și într-o toamnă timpurie, Monica Bellucci trece nepăsătoare pe lângă oameni și se oprește la o farinata. La dolce far niente.

 

Pentru 3-4 persoane :

2 cani de faina de naut (orice Plafar)

2 1/2 cani de apa

sare, piper

1 lingura de ulei de masline

1 lingura de praf de usturoi (aproape optional)

rozmarin proaspat (aproape optional)

Amestecați totul până devine un aluat moale, ca de clătite. Ideal ar fi să lăsați compoziția să se relaxeze câteva ore. Veți avea nevoie de o tavă de copt antiadezivă pe care să o ungeți cu puțin ulei sau o tavă obișnuită pe care să puneți hârtie de copt mânjită cu aceeași unsoare. Turnați compoziția astfel încât să aiba jumătate de centimetru grosime. Lăsați-o 20 de minute la cuptorul preîncălzit.BeFunky_Socca.jpg

Si dupa : 1socca

O puteți mânca pur și simplu sau puteți pune legume peste și sa o mai lasați putin la copt.

Poftă bună!

Lasă un comentariu