Salu!
Cand poti sa adaugi gusturi care mai de care mai pestrite, ascutite si colorate sa fii sigur ca iese ceva bun. Am avut de ales din doua preparate traditionale dacice : sarmale sau sushi. Cum cu sarmalele nu mai impresionezi pe nimeni..
alge nori pentru sushi(de la 8 lei in sus/10 foi-pe la magazinele naturiste)
3-4 moate de conopida
1 morcov
ardei rosu lung
1 avocado
rucola
ghimbir
usturoi
sos de soia
Conopida se baga in mixerul cu lama S pana devine un fel de boabe de orez. Morcovul se feliaza cu ustensila de curatat cartofi si avocadoul se taie felii subtiri. Pe foaia nori se pune orezul de conopida, o felie de ardei rosu, morcov, avocado, rucola si puteti alterna usturoiul cu ghimbirul.
Sushi se ruleaza asa :
Dupa ce ati rulat o foaie asteptati 3-4 minute si taiati cu un cutit ascutit si ud.
Se alatura sos de soia si ghimbir.
Pofta buna!
Posted by Cristina Sarbu on martie 13, 2012 at 6:22 am
Minunat! Am vazut poza aseara si de-abia am asteptat sa pui reteta. Arata foarte bine si pun pariu ca e si gustos. Si ca ti-ai dat gata musafirii! 🙂
Posted by clauclaudia on martie 13, 2012 at 8:32 am
Poti sa te prezinti la „La Cuisine Francaise” si vei primi numai nota zece!
Sayonara!! 🙂
Posted by eumiealmeu on martie 14, 2012 at 12:50 am
am deschis imediat mailul care prezenta aceasta reteta pentru ca eram atat de curioasa… tinand cont ca sushi normal nu pot suporta, imi face rau doar sa-l vad. dupa ce am citit, am crezut ca sunt in raiul… bucataresc. felicitari pentru idei si pentru ca faci pofta de ceva bun celor din jur! 🙂