Desert Nuca de menta

Cand apare o ocaziune carevasazica ceva onomastica sau imbatranire se obisnuieste un tort.  Un exemplu ar fi tort de nuci cu ciocolata si menta.

S-au utilizat :

200 gr nuci macadamia crude

650 gr nuci caju crude

6 curmale

8 fire menta

5 linguri miere(sirop de agave, extract de stevia)

2 linguri ulei de cocos(optional)

3 linguri cacao(preferabil organica de la Casa Rawz )

Ar fi bine ca nucile sa se lase in apa 6-12 ore si dupa sa se usuce. Curmalele trebuie inmuiate pana devin moi, iar apa in care s-au inmuiat trebuie pastrata(timpul lor de inmuiere poate varia intre 10 min si 2 ore, depinde cat de uscate sunt). Am facut 3 straturi : blat, crema de menta si crema de ciocolata.

Blat :

nucile macadamia

1 lingura miere

3 curmale

1 lingura ulei de cocos(optional)

apa de la curmale

Nucile macadamia se mixeaza pana devin faina, dupa se amesteca cu mierea, curmalele si apa. Trebuie sa iasa o pasta care sa se poata intinde in inelul de tort.

Crema de menta :

250 gr caju

frunzele de pe firele de menta(pastrati tulpinile si stoarceti-le in suc)

1 lingura miere apa de la curmale

Frunzele de menta se maruntesc, caju se mixeaza pana devine faina, dupa se amesteca toate ingredientele pana devin pasta si se adauga un al doiela strat peste blat.  Pentru un verde mai pronuntat mai adaugati o lingurita de pudra de spirulina.

Crema de ciocolata :

400 gr caju

3 linguri cacao

3 curmale

1 lingura ulei de cocos(optional)

2 linguri miere

apa de curmale

Caju de mixeaza pana devine faina, dupa se amesteca cu restul ingredientelor. Se face un nou strat si se adauga peste cel de menta.

Ceva de genul :

 

 

 

 

 

 

 

Ii puteti face un model la suprafata turnand din loc in loc o crema de caju si lamaie si modeland cu o scobitoare(scobitoare bio). Cu pozele feliilor mai greu, a mai ramas la sfarsit o bucatica. Se baga la congelator minim o ora. Are cel mai bun gust a doua zi.

 

 

 

 

 

 

Economico-financiar vorbind, nucile de macadamia au costat 36 ron(le-am luat din piata Cringasi, unde sunt mai scumpe ca in Matache sau pe magazinul online Driedfruits), caju 30 ron, menta 7 ron.

Timp de preparare : 15-20 minute.

Tortul se poate manca la restaurantul Barca si cred ca si la Casa Raw.z. Pentru mai multe torturi si mai frumoase, vedeti blogul Corinei Bacalu.

Pofta buna!

Anunțuri

3 responses to this post.

  1. frumos, frumos si bun bun, cred pe cuvant, Corina e mare mestera, o iubesc

    Răspunde

  2. Ahh, ce bine arata! Multumesc pt retetele tale delicioase!
    Natalia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: